Christus vivit – Kristus živi ob svetovnem dnevu SKŽ

Kristus živi

Kristus, naše upanje, živi in On je najčudovitejša mladost tega sveta. Vse, česar se dotakne, postane mlado, se prenovi, se napolni z življenjem.

On je v tebi, je s teboj in nikoli ne odide. Lahko se še tako oddaljiš, tam je Vstali, ki te kliče in čaka, da lahko znova začneš. Ko se boš čutil postaranega zaradi žalosti, zamer, strahov, dvomov ali porazov, bo tam, da ti vrne moč in upanje

 Jezus, večno mlad, nam želi podariti vedno mlado srce.

Če si izgubil notranjo moč, sanje, navdušenje, upanje in velikodušnost, stopa pred tebe Jezus, kakor je stopil pred mrtvega sina vdove, in Gospod ti z vso svojo močjo Vstalega kliče: »Mladenič, rečem ti: Vstani!«

V Njegovi bližini lahko pijemo iz resničnega vrelca, ki ohranja žive naše sanje, naše načrte, naše velike ideale in nas pošilja oznanjat življenje, ki ga je vredno živeti.

On je resnična mladost postaranega sveta in je tudi mladost stvarstva, ki čaka v »porodnih bolečinah«, da bi bilo preoblečeno z njegovo lučjo in življenjem.

Ta molitev je sestavljena iz delov Posinodalne apostolske spodbude Kristus živi – Christus vivit papeža Frančiška, ki jo je podpisal 25. marca lani po sinodi o mladih. Je tudi del besedila ob svetovnem dnevu SKŽ-ja 25. 3. Namenjena je »mladim ter vsemu Božjemu ljudstvu«.

Andreja je ob njej zapisala:

»Besedilo me je nagovorilo za moje življenje, pa tudi kot mamo in kristjanko, ki ji ni vseeno za mlade. Pri določenih odlomkih sem si rekla, točno to je to, kar bi rada povedala svojim hčerkam ali pa kakšnemu mlademu, ki ga srečam.

Toplo povabim starše, ki imajo malo večje otroke, učitelje in vse, ki kakorkoli prihajajo v stik z mladimi, da si besedilo preberejo. Pa tudi za tiste, ki so mladi po srcu, je prav poživljajoče«.

Povezava do celotnega besedila v slovenščini

Povezava do PROJECTS; World CLC Day 2020: Young people are an indispensable part of the CLC apostolic body

Print Friendly, PDF & Email

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja