Kdo smo

Slovenska skupnost krščanskega življenja (SSKŽ) je skupnost kristjanov, ki skušamo v vsakdanjem življenju živeti svojo vero, odgovarjati na potrebe Cerkve in se ji dati na razpolago za njeno poslanstvo. Živimo iz duhovnosti svetega Ignacija Lojolskega, ki posamezniku pomaga, da odkrije svojo življenjsko poklicanost in poslanstvo. To je skupnost laikov, ki živijo in delujejo v številnih državah sveta pod okriljem Svetovne skupnosti krščanskega življenja.

Gre za skupnost v Cerkvi, preko katere živimo tako svojo osebno poklicanost kot poklicanost skupin, v katere smo organizirani. To nam pomaga, da preko duhovni vaj, osebnega duhovnega spremljanja in občestvenega življenja poglabljamo svojo osebno izkušnjo vere in iz nje živimo.

Odsek iz Temeljnih načel SKŽ:

Našo Skupnost sestavljajo kristjani: možje in žene, odrasli in mladi, ljudje iz vseh družbenih okolij, ki hočejo bolj od blizu slediti Jezusu Kristusu in delati z njim za rast božjega kraljestva in ki so prepoznali Skupnost krščanskega življenja kot svojo posebno poklicanost v Cerkvi. Radi bi postali zavzeti kristjani, pričevalci tistih splošnih človeških in evangeljskih vrednot v Cerkvi in družbi, ki zadevajo dostojanstvo osebe, dobro družine in ohranitev stvarstva. Posebno se zavedamo kričeče potrebe dela za pravičnost, ki se kaže v prednostni izbiri ubogih in v preprostem načinu življenja, kar izraža našo svobodo in solidarnost z njimi.

Print Friendly, PDF & Email