SKŽ ROMANJE K MARIJI

Na nedeljo Svete Trojice, 7. junija 2020, smo se člani in prijatelji Skupnosti krščanskega življenja zbrali na Brezjah in peš poromali po Rožnovenski poti.

Sama se odločim za udeležbo takorekoč v zadnjem hipu in ko zjutraj prispem na Brezje, takoj začutim hvaležnost, da sem po dolgem času spet na tem milostnem kraju in med domačimi ljudmi iz Skupnosti. Po uvodni molitvi, blagoslovu, predstavitvi romarjev in zobanju češenj s Primorske se podamo na pot.

Rožnovenska pot nas vodi od vasi do vasi, skozi gozdove, čez potoke in cvetoče travnike, ob razgledih na okoliške hribe – prava podeželska idila …  Pot mineva ob skupni molitvi rožnega venca in pogovorih s soromarji. Kar okoli 50 se nas je opogumilo za to pešpot, vključno z otroki. Mimogrede še uživamo v gozdnih jagodah, preizkusimo, koliko otrok je potrebnih, da objamejo častitljivo staro debelo drevo ob poti, občudujemo nenavadne živali na mini farmi in si privoščimo malico in počitek na polovici poti v Brezjah pri Tržiču. Tam nam gospa Jana Grohar razloži nastanek in namen Rožnovenske poti ter pričuje tudi o svojem čudežnem ozdravljenju. Aleluja!

Ves čas romanja pogledujem proti oblačnemu nebu in se sprašujem, ali bo vreme res zdržalo … A zdrži, kljub napovedim ni niti kaplje dežja, tudi sonce nam prizanese s svojo močjo in tako je prav prijetno hoditi, saj ni poletne vročine.

Zgodaj prispemo nazaj na Brezje in tako je dovolj časa za počitek in okrepčilo pred skupno mašo. Pri njej se nam pridružijo še nekateri člani in tako kar napolnimo baziliko (ob upoštevanju vseh ukrepov). Najprej pa se obrnemo na Marijo Pomagaj s posvetilno molitvijo za Skupnost. Mašo daruje duhovni asistent Skupnosti, p. David Bresciani, ki je z nami tudi romal vso pot. Po maši se še zadržimo pri Mariji ter pri druženju pred cerkvijo in v parku. Kar ne moremo se posloviti drug od drugega in od Brezij … Meni in verjetno še komu je to skupno romanje, sveta maša in druženje bilo še posebej dragoceno zaradi nedavnega časa epidemije ter različnih omejenosti. Nič ni namreč samoumevno, vse nam je podarjeno, vse je Božji dar – zato naj bo zahvala Sveti Trojici!

Svoje doživljanje je z nami delila Juliana

Print Friendly, PDF & Email

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja