Kako smo preživeli dan skupnosti

V soboto 12. 10. 2019 smo imeli letno srečanje SSKŽ v domu duhovnih vaj v Svetem Duhu pri Škofji loki.  Letos je srečanje trajalo le en dan, a ta je bil izpolnjen; prednost te odločitve je bila tudi, da je bilo manj kasnejših prihodov in zgodnejših odhodov.

Začeli smo z uvodno molitvijo, ki je vključevala tudi kratek video “Reševalci življenja”. Vsekakor je vreden ogleda. V nadaljevanju smo se spomnili letošnjih duhovnih počitnic v Santa Severi in knjige, ki smo jo tam brali. Knjigo p. Marka Rupnika Po Duhu je predstavil p. David, sledili so trije kratki odlomki, ki so bili izhodišče molitve in pogovorov v manjših skupinah. Knjiga je tako bogata, da globine pri teh razmišljanjih ni manjkalo.

Po kosilu smo se sproščeno sprehodili in uživali v toplem soncu, ki je ves dan sijalo in nam polepšalo srečanje. V popoldanskem delu nas je obiskal p. Kejžar. Tema njegovega nagovora je bila 50-letnica vrnitve Jezuitov v Slovenijo, kratek zgodovinski pregled o jezuitskem življenju in delovanju. Delno je bila to tudi priprava na obisk patra generala, ki bo 25. oktobra. Iz nagovora se je razvil tudi pogovor in tri ure (brez odmora) so hitro minile. Popoldanski del smo zaključili z mašo.

Po večerji smo se vrnili v dvorano na zaključno refleksijo. Odzivi na srečanje so bili lepi, spodbudni. Hvaležni smo, ker je dan minil v miru, ker je vse gladko teklo brez pritiskov in hitenja, saj imamo tega dnevno dovolj in preveč.

Srečanje smo zaključili z veliko smeha, ki ga je prinesel spontano organiziran večer.

Print Friendly, PDF & Email

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja