World Christian Life Community

___Molitev SKŽ-ja za preizkušane brate in sestre, za Mir v svetu in vse preganjane kristjane in begunce
Friday, 03 April 2015 09:33

Molitev SKŽ-ja za preizkušane brate in sestre, za

 

Mir v svetu in vse preganjane kristjane in begunce

 

Zahvaljujem se Bogu, kadarkoli se vas spominjam in v sleherni svoji molitvi zmeraj z veseljem molim za vas vse … (Flp 1,3-4)

Ponovno vas vabim in spominjam, da se povežemo v molitvi za vse sestre in brate iz skupnosti, ki so preizkušeni v bolezni ali jim je življenje prineslo razne druge težke preizkušnje. Prav je, da ostajamo zvesti tej molitveni podpori. Ostanimo pozorni na stiske bližnjega in skušajmo pomagati po svojih močeh, tudi s konkretnimi dejanji. Morda je kdo v težki situaciji, pa zanj še ne vemo.

Svet pa je v zadnjem času poln nasilja, vojnih nemirov, nasilja islamistov, ki nedolžne ljudi pobijajo in jih ustrahujejo, da množično zapuščajo svoje domove in iščejo zavetja kot begunci v drugih deželah. Tudi papež Frančišek vabi k molitvi za mir in za vse te ljudi, ki trpijo zaradi nasilja, vojne in nemira.

Povabljeni smo k skupni molitvi in prošnji za mir v svetu, za vse preganjane kristjane, pa tudi vse druge, ki pred nasiljem bežijo in zapuščajo svoje domove in odhajajo iskat zatočišče v druge dežele. V skupni prošnji se povežemo pri daritvi svete maše ob ČETRTKIH. Kdor takrat ne more, naj se odloči za drug dan ali svoj način molitve.

Ob rob temu povabilu objavljamo tudi odlomek iz  pisma misijonarke s. Marije Sreš, ki je pisala iz Indije, kjer so kristjani tudi preganjani. Mdr. pravi tole:

/…/ Pred nekaj dnevi, to je 26. januarja, je bil Dan republike, dan, ko je Indija postala ‘suverena, sekularna in demokratična’ republika in napisala Ustavo, ki naj bi nam kazala pot v sožitje, skupno bivanje na načelu dostojanstva.

 

A danes manjšinam to dostojanstvo ni dovoljeno. V tem trenutku je Cerkev v Indiji preganjana. V zadnjih dveh mesecih so člani hindujskega desnega krila napadli šest cerkva v delhijskih župnijah. Še več, hindujska desničarska vlada je božič preimenovala v ‘Dan dobrega upravljanja’. Začela je tudi kampanjo za prisilno spreobrnitev številnih revnih kristjanov nazaj v hinduizem. Na srečo je ameriški predsednik Obama zaključil svoj obisk v Indiji z govorom, v katerem je s citiranjem indijske ustave zahteval od vlade, naj spoštuje vsako vero. Glede tega spoštovanja je bil zelo jasen. /…/

 

Jožica

Last Updated on Friday, 03 April 2015 09:35