World Christian Life Community

___ Druga roka - zbiranje in prodaja rabljenih predmetov
Saturday, 23 April 2011 00:00

 

2.roka

ZBIRANJE IN PRODAJA RABLJENIH PREDMETOV

V Zavodu Zarja, ki je namenjen osebam po pridobljeni možganski poškodbi, uvajamo program zbiranja in prodaje rabljenih predmetov, ki Vam ne služijo več in Vam zavzemajo prostor, nekomu pa bi lahko še koristili.

Dejavnost bodo ob pomoči izvajali mladi v času ponovnega vključevanja v družbo in okolje v obliki dela pod posebnimi pogoji, težje zaposljive osebe in osebe zaposlene na zaščitenih delovnih mestih v Zaposlitvenem centru Zarja.

Osebe se bodo lahko ustvarjalno izrazile ter dobile nove delovne in življenjske izkušnje. Z vzpostavitvijo programa se odpira veliko ustvarjalnih in delovnih področij: zbiranje, obnova, sprememba namembnosti, predelava in prodaja še uporabnih ter pravilno, ekološko odstranjevanje dokončno neuporabnih predmetov.

Uporabne stvari bomo prodali, nekatere predelali v naših delavnicah in s tem pripomogli k zmanjševanju odpadkov. Vse stvari, ki ne bodo našle nove možnosti, bomo ekološko odstranili.

Uporabne in predelane stvari ter novi izdelki, ki bodo nastali iz starih, odsluženih, bodo na prodaj po primernih cenah. Dostopni bodo tudi ljudem z nižjimi dohodki, kar naj bi pripomoglo k zmanjševanju revščine in socialne izključenosti.

Pričakujemo, da bodo naši kupci tudi ozaveščeni ljudje, ki sicer nimajo pomanjkanja denarja, se pa zavedajo, da z nakupom rabljenih izdelkov prispevajo namenska sredstva za pomoč, prispevajo k ekološki osveščenosti in preprečujejo potrošniško miselnost…..

Denar od prodaje bo namenjen plačilu izvajalcev in materialnim stroškom programa. Vse, kar bo prihodkov nad odhodki pa bo namenjeno za kakovost in razvijanje novih nujno potrebnih programov! Predmete zbiramo na različnih področjih v Ljubljani.

Dva dni pred zbiranjem na vašem področju, vas bomo obvestili. Veseli bomo, če bodo predmeti v manjši škatli ali vreči pri poštnem nabiralniku. V izogib napak, bomo odnesli le stvari, ki bodo označene z listom na katerem bo pisalo: 2.roka!

SPREJEMAMO:
manjše predmete (nakit, okrasne predmete, škatlice, vaze, torbe, obeske, albume,
kipce, lončke, porcelan, kozarce …), oblačila in blago, volno, igrače, otroško opremo, cd-je, družabne igre, starine, slike, knjige, monitorje…

NE SPREJEMAMO:

večjih predmetov, ki sodijo na kosovni odvoz ( pohištva, računalnikov, tiskalnikov, gospodinjskih aparatov)

Predmete lahko prinesete tudi osebno vsak delavnik od 7. do 15 ure, na: Hladilniško pot 34 v Zalog, Kajuhovo 32r v Jaršah – Mostah, Kunaverjevo 14 v Šiški. Predmete pridemo iskat, če :
nas pokličete na tel. 031 767 684 ali nam pišete na e-naslov: 2.roka(at)zavod-zarja.si

SODELUJTE V NAŠEM PROGRAMU !

Imate idejo kako uporabiti stare ali odslužene stvari? Konkretne ideje? Različne stare tehnike?
Povabili vas bomo, da nam svojo umetnost pokažete, ali pa nam boste lahko razložili že v sporočilu ali telefonskem razgovoru ….

Začetek novega programa 2.roka dobro poteka in se počasi umešča kot del naših rednih aktivnosti. Nekateri uporabniki, ki jim je pomembno dinamično delo s številnimi kontakti v skupnosti so se z navdušenjem vključili v različne aktivnosti programa:

-izdelovanje letakov za povabilo k sodelovanju v program in zahval darovalcem

-delitev letakov in vodenje evidenc,

-zbiranje podarjenih starih predmetov,

-čiščenje in urejanje predmetov,

-popravilo, dodelava in popravilo, preurejanje predmetov,

-ekološko odstranjevanje predmetov ki ne najdejo nove rabe...

Začenjamo z oblikovanjem komisije za določitev cen predmetom za prodajo. Člani komisije bodo osebe po pridobljeni možganski poškodbi in zaposleni v Zarji.

Vabimo darovalce, ki bi jih veselilo sodelovati v komisiji, da se ji pridružijo, ( kontakt : This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Če ga želite videti, omogočite Javascript. ), saj bi na ta način prispevali k pomembnosti in transparentnosti programa!

Še vedno iščemo prostor, trgovino za prodajo.

Če imate morda na razpolago primeren prostor, ki bi ga nam bili pripravljeni BREZPLAČNO dati v uporabo bi nam bilo to ZELO dobrodošlo.

Za stroške in lepo ureditev prostora bi skrbeli redno in zgledno sami.

Načrtujemo POMLADANSKI BOLŠJI TRG. O kraju in času vas bomo pravočasno obvestili.

Vabimo vas tudi k nakupu izdelkov iz programa 2. roka!

Vsak začetek je težek, zato nam je sodelovanje v začetku še posebej pomembno.

Najlepše se zahvaljujemo vsem, ki ste se velikodušno odzvali našemu vabilu k sodelovanju!

Vabimo vas, da nas v bodoče kar sami obvestite kdaj in kam naj pridemo, da vas razbremenimo starih in odvečnih stvari.

POMEMBNO NAM JE, DA O TEJ MOŽNOSTI OBVESTITE TUDI SVOJE ZNANCE IN SOSEDE, MORDA DODATE NAŠE POVABILO NA VAŠO SPLETNO STRAN.....

Last Updated on Thursday, 21 August 2014 10:03