World Christian Life Community

___ VABILO NA PUSTOLOVŠČINO Z GOSPODOM – vzpodbuda vodstva skupinam Slovenske SKŽ
Friday, 05 December 2014 11:28

Dragi prijatelji v Gospodu!

/…/  ne pozabimo, da smo člani Skupnosti krščanskega življenja, kar pomeni, da morajo naša srečanja imeti razsežnosti druženja, molitve, študija in delovanja, ali če rečemo drugače, razsežnosti skupnosti, krščanstva in življenja. Kaj to pomeni?

Pomeni imeti, gojiti občutek pripadnosti tako slovenski kot svetovni Skupnosti z udeležbo na skupnih dogodkih, z aktivnim sodelovanjem pri pripravi le-teh, z zanimanjem za dogajanje in stanje drugih skupin ali drugih narodnih skupnosti. Skupnost je naša, skupnost smo mi.

Drugič pomeni (najprej in predvsem) živeti s Kristusom – Božjo besedo s pomočjo sredstev ignacijanske duhovnosti. V vsem bodimo osredinjeni na Kristusa, kar pomeni, kot mi je nekdo pojasnil, da je Kristus v sredini mojega dneva, ritma, bolezni in zdravja, odnosov, dela, družine, skupine, skupnosti tam, kjer se gibljem in sem, ker le tako se moje kolo življenja lahko giblje v pravo smer. Ne govorimo o tem v skupini kot o lepi teoriji, ampak to osredotočenost živimo kot živi odnos s Prijateljem. Božja beseda na srečanju ni samo okrasek, naj ne bo samo prebrana, pač pa se ob njej pogovorimo, izmenjajmo si odmeve nanjo, ob njej molimo, … Božja beseda je Njegova, Jezusova beseda. Vsaj od časa do časa se zato tudi npr. kot skupina (!) zberite ob evharistiji ali se ustavite v adoraciji Najsvetejšega. Verjemite, da to ni prazen, izgubljen čas.

Tretjič pomeni imeti čuteče, pozorno srce za drugega, občutek in oči za svet okoli nas, za potrebe članov skupine, širše skupnosti, ljudi, ki jih srečujemo vsak dan. Pomeni, da na različne in ustvarjalne načine delujemo na (skrajnih) mejah oziroma obzorjih sveta, kot je to zapisano v zaključnem dokumentu lanskoletne svetovne skupščine SKŽ v Libanonu »Od naših korenin do skrajnih meja«. Vzemite ta dokument (objavljen v lanski novembrski številki Plamenov) v roke, berite, premišljujte in molite. Poslani smo. Smo Kristusovi misijonarji, Njegove oči, roke in noge.

V imenu vodstva vam želim vznemirljivega odkrivanja korenin ter poguma in vztrajnosti na pustolovščini do zadnjih obzorij!

Iztok Ž.,
predsednik

 

Odlomek iz e-pisma Vodstva skupinam SKŽ, poslano 3. 9. 2014

Last Updated on Friday, 05 December 2014 11:32