DUHOVNE VAJE V ŽIVLJENJU (DVŽ) 2020/2021

Duhovnost je nekaj celostnega. Dotika se našega odnosa do Boga, do bližnjega, do samega sebe in odnosa do vsega ustvarjenega. DVŽ zajemajo celotno vsebino po knjižici »Duhovne vaje« Ignacija Lojolskega. Duhovne vaje so osebno spremljane, srečevanje v  skupini pa mi pomaga trenirati, vztrajati, doživljati in vse to, kar sem, prinašati v odnos z Gospodom in v vsakdanje življenje. Da svoje vsakdanje življenje lahko obogatim z duhovno izkušnjo, ki me spremeni tudi v načinu življenja, pa potrebujem čas.

Namen teh duhovnih vaj je, da se udeleženec uči iskati in najti vse večjo združenost z Božjo voljo tako, da jo išče in najde tudi v tistih konkretnih situacijah sredi vsakdanjega življenja, kjer se Božja volja prepoznava. To pa je začetek poti, da se pustim ljubiti in oblikovati Jezusu Kristusu, postajam zdravo samozavesten in se približujem temu, kar prinaša notranjo svobodo, meni osebno in tistim, s katerimi se družim. So tudi trenutki milosti za dinamično in postopno rast k večji kakovosti življenja z Bogom, kar pomeni tudi k večji kakovosti življenja z bližnjim in s samim seboj.

Namenjene so vsem starostnim skupinam in trajajo od septembra do junija. Če trajajo več kot eno leto, se nadaljujejo septembra naslednje leto.

Zaželeno je, da imajo udeleženci že predhodno izkušnjo duhovnih vaj v tišini (vikend ali 5-dnevni program) ali krajši cikel DVŽ (npr. v adventu ali postu). Pred začetkom DVŽ je potreben tudi osebni pogovor z voditeljem.

Duhovne vaje v življenju vključujejo:

  • vsakodnevno osebno molitev ob božji besedi, vsaj pol ure;
  • srečanja in podeljevanje izkustev in spoznanj v skupini (srečanja so na štirinajst dni);
  • redne pogovore z duhovnim spremljevalcem.

Vodi jih p. Drago Lavrič.

Srečanja in pogovori potekajo v jezuitski hiši v Dravljah, Vodnikova cesta 279, Ljubljana.

Za začetni informativni pogovor stopite v stik z voditeljem najkasneje do 30. avgusta 2020.

Številka telefona: 051 410 711,

ali e-pošta: drago.lavric@rkc.si

Print Friendly, PDF & Email

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja