Po adventni duhovni obnovi

V nedeljo 15. decembra smo se v pastoralnem domu župnije Preska, kot že več let doslej, zbrali na adventni duhovni obnovi. Namen duhovnih obnov v naši skupnosti je, da se pred največjima praznikoma v cerkvenem letu za nekaj ur ustavimo, zazremo vase in ozavestimo, da smo otroci Očeta, od katerega vse prejemamo in iz veličine spoznanja tega daru kot bratje in sestre poživimo in okrepimo tudi medsebojne »bratske« prijateljske vezi.

Naše tokratno srečanje se je začelo, ko smo se zbrani v krogu prepustili  vodenju naše članice in ob pesmi «Novo jutro« skupine Gloria po tretji ponovitvi že dokaj usklajeno s telesom in gibi izrazili hvaležnost našemu Očetu za vse, kar nam daje.

Naš duhovni asistent p. David Bresciani nam je nato prebral in osvetlil začetek Matejevega evangelija (Jezusov rodovnik), ki ga tokrat sama prvič nisem doživela le kot suhoparno naštevanje čudno zvenečih imen, pač pa kot 42 zgodb bolj ali manj grešnih in nepopolnih oseb, od katerih pa je bila vendar prav vsaka potrebna, da se je končno po pokorščini in popolni vdanosti moža device Marije – Jakobovega sina Jožefa, mogel roditi Odrešenik.

V uro trajajoči osebni molitvi smo premišljevali Apostolsko pismo papeža Frančiška o pomenu in vrednosti jaslic, ob katerem smo spet mogli spoznati v kakšno nepopolnost se je hotel roditi naš Odrešenik.

Po kosilu, ko smo se tudi telesno okrepili preko dobrot iz skupne mize, pa smo si to, kar nam je v teh urah in nasploh v tem času govoril Gospod po naši stari dobri ignacijanski navadi, tudi podelili.

Sledila je sveta maša, ki sem jo sama ponovno doživela kot občestvo bratov in sester, ki se v svoji krhkosti in grešnosti zbirajo ob Očetu in ki se nam vse prevečkrat ne uspe tako »urno« odzivati na Jezusove spodbude, kot je to zmogel Janez Krstnih. Pa vendar se vedno znova zbiramo ob Njem, ker nam je še kako znana njegova ljubezen.

Breda

Print Friendly, PDF & Email

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja